Covid-19 Oppdatering Erdal IL

Postet av Erdal Idrettslag den 23. Feb 2021


Til alle ledere og klubber i NFF Hordaland

 

Retningslinjer vedrørende fotballaktivitet

Vi har nå oppdatert retningslinjer gjeldende aktivitet. Det er viktig at hver enkelt klubb setter seg inn i dette.


 


 • Spillerutviklingstiltak og lignende på tvers av klubber skal ikke gjennomføres nå
 • Inntil videre utsettes all form for sone-, krets- og landslagsskoleaktivitet i regi av NFF

Skal man gjennomføre hospitering eller prøvetrening for en annen klubb, kan dette kun skje ved at man ikke deltar på trening i egen klubb samtidig. Man skal tilhøre en fast gruppe over tid.

For ev. spørsmål, ta kontakt med klubbutvikler Helge Bjørke: helge.bjorke@fotball.no .

Kretstinget 2021

Det 20. ordinære kretstinget ble gjennomført i går mandag 22. februar på Microsoft Teams. Dere finner oppsummering, presentasjon og innspilling her.

 

Forbundstinget 2021

Forbundstinget blir på grunn av usikkerheten rundt koronasituasjonen omorganisert til et heldigitalt arrangement – påmeldingsfristen er utvidet til 5. mars. Les mer her.


0 Kommentar

Covid-19 Oppdatering Erdal IL

Postet av Erdal Idrettslag den 12. Feb 2021

12.02.2021

Forlenger forsterkede smitteverntiltak fra 15-22 februar.


Idretts- og fritidsaktiviteter

 • Det er tillatt med organiserte idretts- og fritidsaktiviteter både for barn og voksne.

 • Treningssentre kan holde åpent for de som er bosatt i kommunen. Sentrene må selv vurdere hvordan de kan iverksette nødvendige systemer som sikrer etterlevelse.

 • Skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening tillatt for barn og unge under 20 år og profesjonelle toppidrettsutøvere.
 • Bibliotekene er åpne

 • Offentlige steder og virksomheter der det foregår organiserte kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter, kan holde åpent for

  • Barn og unge under 20 år
  • Utendørs aktivitet for voksne
  • Organisert trening for toppidrettsutøvere

 • Voksne anbefales å ikke drive organisert aktivitet innendørs, men å trene utendørs dersom det er mulig å holde god avstand. Toppidrettsutøvere kan trene som normalt, også innendørs.

 • Les mer fra 


NFF Hordaland


Oppdatering av gjeldende retningslinjer for fotballaktivitet i Hordaland.


I dag, fredag 12.februar, kom Regjeringen med oppdateringer om gjeldende retningslinjer fra og med 15.februar. Vi påpeker at dette er retningslinjer som ikke gjelder FØR mandag.


Vi har oppdatert sak på hjemmesiden som tydeliggjøre gjeldende retningslinjer for fotballaktivitet. Det er viktig at den enkelte klubb oppdaterer seg på alle relevante tiltak i egen kommune og forholder seg til disse. Kommunikasjon ut til trenere og medlemmer er viktig, merk at dette gjelder fra og med mandag 15.februar, og ikke før det.


Sentrale oppdateringer, gjeldende fra 15.2

 • I Ulvik kommune gjelder fortsatt forbudet mot organisert aktivitet for barn, ungdom og voksne.
 • For resterende kommuner er det tillatt å drive trening for barn- og ungdom, med alder opp til og med 20 år.
 • I kommuner med nasjonalt tiltaksnivå kan voksne over 20 år trene utendørs så lenge det holdes god avstand
 • Spillerutviklingstiltak og lignende på tvers av klubber skal ikke gjennomføres nå. Dette gjelder også FFO-tiltak med deltagere fra flere klubber.

Tiltak for resterende kommuner.

Følgende koronavettregler gjelder. 

Les mer i NFFs koronahåndbok her.


 • Spillerutviklingstiltak og lignende på tvers av klubber skal ikke gjennomføres nå.Les mer

 


0 Kommentar

Covid-19 Oppdatering Erdal IL

Postet av Erdal Idrettslag den 7. Feb 2021

07.02.2021

Covid 19- Tiltak for perioden 7-14 Februar

Følgende tiltak trer i kraft i dag kl 18.00. 


Informasjon Askøy kommuneGjelder kommunene: Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang,Vaksdal, Voss og Øygarden. 


Idretts- og fritidsaktiviteter
Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne. Med voksne menes personer som er 20 år eller eldre. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.  Det vil med andre ord si at Erdal IL ikke berøres i stor grad da alle våre medlemmer og aktiviteter er for de under 20 år.


Andre tiltak:

Barnehager, skoler, universiteter, høyskoler og fagskoler
Gult nivå i barnehager, barneskoler og ungdomsskoler, i tråd med den nasjonale trafikklysmodellen.

Rødt nivå i videregående skoler, i tråd med den nasjonale trafikklysmodellen.

Universiteter, høyskoler og fagskoler: All undervisning og planlagte arrangementer skal utsettes eller gjøres digitale.

Lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler stenges for alle studenter. Ansatte følger reglene for arbeidslivet for øvrig.

Arrangementer
Nasjonale regler og anbefalinger gjelder. 

Arbeidsplasser
Påbud om hjemmekontor for alle som kan. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte.

Butikker
Varehus og kjøpesentre skal holdes stengt med disse unntakene:

 • Matbutikker, inkludert kiosker, helsekost og andre som i hovedsak selger matvarer.
 • Utsalgsteder som i hovedsak selger dyrefor og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr
 • Apotek
 • Bandasjister
 • Optikere
 • Vinmonopolet
 • Serveringssteder
 • Virksomheter som frisør, hudpleier, tatovører mv.
 • Helsefaglige virksomheter, som fysioterapeuter, kiropraktorer, fotterapeuter mv.
 • Bensinstasjoner
 • Salgsvirksomhet til landbruk og dyreproduksjon
 • Lager- og grossistdelen i forretninger som selger til håndverksvirksomhet og lignende

Butikker og varehus kan holde åpent for avhenting av forhåndsbetalte bestilte varer, når utlevering kan skje på smittevernfaglig forsvarlig vis.

 

Restauranter, kafeer, barer og hoteller
Serveringssteder kan holde åpent.

Skjenkestopp.

 

Følgende virksomheter og steder skal holde stengt

 • Treningssentre
 • Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter
 • Museer
 • Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder.
 • Andre offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs, men unntak for steder hvor barn og unge under 20 år har slike aktiviteter.
 • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng o.l. stenges, men det holdes åpent for skolesvømming for de under 20 år, svømmekurs og svømmetrening for barn i barneskole eller yngre og svømming for profesjonelle utøvere. Rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør, tillates også. Det samme med annen individuell behandling som det kan bestilles time til, og hvor bad er en del av behandlingen.

Anbefalinger
Alle bør begrense sosial kontakt.

Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester i tillegg til de som allerede bor sammen. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må likevel ikke være flere enn at man kan holde avstand.

Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

Alle bør unngå unødvendige reiser.

Det er ikke frarådet å reise til hytta utenfor egen kommune. Men reis bare sammen med medlemmer fra egen husstand, og ikke ta imot besøk. Gjør alle innkjøp i egen kommune før avreise. Ikke oppsøk butikker, serveringssteder eller møteplasser med mange mennesker i hyttekommunen. Hold god avstand til andre i skiløypa, skitrekket og på gåtur. Sjekk hvilke råd og regler som gjelder for hyttekommunen, og følg dem.

Skianlegg kan holde åpent. De bør legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer i alle situasjoner. Det må unngås trengsel mellom personer i områder der det erfaringsmessig kan bli trengsel slik som i kø til skiheiser, inngangspartier, resepsjoner, toaletter og serveringssteder. Det må være mulig å utføre håndhygiene, og det må være godt og hyppig renhold. For å lette helsemyndighetenes arbeid med smittesporing kan anlegg som har mulighet for det, etablere systemer for å registrere gjester. Varmestuer, kafeer o.l. i tilknytning til anlegget kan ikke være åpne for innendørsservering, men kan ha matservering gjennom luke eller lignende så lenge denne maten spises utendørs.

Kommunene og fylkeskommunene bør ha forsterkede tiltak i kollektivtransporten. Dette kan for eksempel være at det kun brukes opptil 50 prosent kapasitet i transportmiddelet.

Én-til-én-virksomheter, som for eksempel frisører, bør ha forsterkede tiltak som bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand eller å redusere eller midlertidig fjerne behandlingstilbud som innebærer nær ansikt-til-ansikt kontakt.

Det anbefales at kommunene og befolkningen i de aktuelle kommunene vurderer testing på dag 7-10 i smittekarantenetiden. Det bør vurderes karantene for husstandsmedlemmer av nærkontakter ved mistanke om smitte av den muterte smittevarianten.

Personer med høy risiko for å bli alvorlig syk eller dø dersom de blir smittet, bør nå leve mer skjermet.

Plikt til å bruke munnbind
Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind.

Det skal brukes munnbind på offentlige steder som butikker, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, serveringssteder når en henter take away, i fellesarealer på kjøpesentre dersom de er åpne fordi det er apotek og matvarebutikker på kjøpesentrene og i tros- og livssynshus i forbindelse med begravelser og bisettelser.

Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst én meters avstand fra besøkende. Dette gjelder ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger og lignende.

Passasjerer skal bruke munnbind i taxi. Munnbindet skal tas på før passasjeren setter seg inn i taxien, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjeren har gått ut av taxien. Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for sjåfør når det er passasjer i taxien.

Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

-------

Alle kommunene kan innføre strenge råd og regler basert på lokale smittesituasjoner. Det er derfor viktig å følge med på hva som gjelder i egen kommune.


Denne artikkelen vil oppdateres fortløpende med informasjon som slippes fra Askøy kommune , NFF og Hordaland fotballkrets!


Kilde: Bergensutbruddet: Kraftige tiltak i Bergen og kommunene rundt - regjeringen.no 0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline