Den Røde Løypen

Den Røde Løypen er en 4 km lang skogsti i området mellom Varane på Erdal og Ingersvannet. Stien er merket med røde merker på trær og steiner.

Turen starter ved Erdalsbanen og går inn i skogen ved det gamle duehuset på nedsiden av banen. Etter ca. 100 m holder du til høyre forbi et gammelt hus. Derfra er følger du samme trase som Den Gule Løypen.

På Varamyro, deler stien seg. Skilt viser "Rød løype" til høyre og "Gul løype" til venstre. Ta til høyre og følg de røde merkene mot Varane.

Ca 200m lenger oppe er det laget til en rasteplass med benker, bord og slengdisser i trærne. En fin plass for en liten pause.

Videre følger du skilting merket med Rød Løype.

Når du kommer til skiltet som viser "<- Rød Løype/Austre Varane->" går du til venstre. Etter ca. 100 meter deler stien seg. Her er det viktig å ta stien som går 90 grader til høyre (ikke fortsette rett frem). Se etter røde merker på trærne.

Etter ca 2,5 km, ved Ørnanipo, kan du skrive deg inn i boken som ligger i den røde postboksen.

Fortsett deretter nedover stien og ta til høyre ved skiltet som viser "Vestreskogen".

Følg de røde merkene og ta til høyre over broen ved "Småkjønnadalen".

Deretter følger du stien rundt to små vann til du kommer inn på Den Gule Løypen. Ta til venstre og følg bakken opp mot Frudalen. Du kommer da tilbake til Erdalsbanen på baksiden av drivhusene til Lyngbø.

Lett kupert terreng med flotte stier og noe myrområder krever gode sko. Velegnet for både gående og joggende.

Trykk her for en utskriftsvenlig versjon med bilder.

Trykk på kartet under for mer detaljer. God tur.